Dupliranje umjesto nadogradnje – uloga UNDP u Crnoj Gori

UNDP i Ministarstvo finansija su napravili portal o lokalnim finansijama – koji je po svrsi, izgledu, načinu prikaza podataka, sličan našem portalu o opštinskim budžetima, Moj grad, koji smo objavili 2013. godine.

Ukoliko se već nije radio drugačiji prikaz, bilo bi racionalnije da se nastavilo sa radom na portalu Moj grad – koji bismo mi rado poklonili upravi na održavanje i redovno ažuriranje.

Još više smo razočarani što se ne radi o drugačijem i boljem rješenju, već sličnom sajtu, koji nije iskoristio sve tehničke novine koje su se desile u deceniji od kada smo mi počeli da pravimo Moj grad, kako bi zainteresovao građane za ovu oblast i pružio detaljniju informaciju.

Brine nas i uloga UNDP u Crnoj Gori, koja prestaje da bude konstruktivna i pretvara se u konkurenciju domaćim NVO, nipodaštavanje njihovih napora i postaje sredstvo za posredno miješanje Vlade u rad nevladinih organizacija.

U svakom slučaju, mi imamo još dva portala, www.mojnovac.me i www.mojauprava.me, koja smo s ljubavlju pravili i pažljivo ih održavali – i preporučujemo ih UNDP-u za preuzimanje/kopiranje/umnožavanje i inspiraciju za idejno rješenje kada se počnu baviti i tim oblastima. A mi ćemo nastaviti da ih sve održavamo i unaprijeđujemo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *