Zvanično uspostavljena WeBER platforma

Weber Platforma zvanično je osnovana tokom 9. godišnje konferencije Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA), 16. novembra 2016. godine u Podgorici.

Memorandum o saradnji u vezi funkcionisanja Weber Platforme potpisali su predstavnici 22 organizacije civilnog društva iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Weber Platforma pruža prostor za konsultacije i argumentovani dijalog između organizacija civilnog društva, predstavnika državnih institucija, međunarodnih i regionalnih organizacija (Evropska komisija, ReSPA, RCC itd.) o sprovođenju i nadzoru reforme javne uprave reforme. Članstvo u Platformi će omogućiti organizacijama civilnog društva da se aktivnije uključe u te procese na regionalnom nivou i u svojim zemljama. Takođe, Platforma će služiti kao mjesto za razmjenu iskustava i dobrih praksi.

Prije svečanog potpisivanja, članovi Platforme su raspravljali o dokumentima koja će poslužiti kao smjernice za funkcionisanje Platforme, nakon čega su isti i usvojeni, a je govorilo se i o daljem razvoju metodologije za praćenje sprovođenja reforme javne uprave.

Pogledajte cijelu listu članova Weber platforme

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *