WeBER konferencija “Građani na prvom mjestu”

Druga regionalna konferencija WeBER projekta „Građani na prvom mjestu” će se održati 25. i 26. februara 2021. godine.

Na otvaranju regionalne konferencije govoriće i ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić kao i direktorica u Generalnom direktoratu za politiku susjedstva i proširenje Evropske komisije (DG NEAR) Miriam Feran.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati praćenja sprovođenja reforme javne uprave u periodu 2019/2020 u svim zemljama Zapadnog Balkana. Govorićemo o ključnim nalazima u šest područja reforme javne uprave: strateški okvir reforme javne uprave, razvoj i koordinacija javnih politika, službenički sistem i upravljanje ljudskim resursima, odgovornost, pružanje usluga i upravljanje javnim finansijama.

Konferencija će okupiti organizacije civilnog društva, predstavnike vlada, međunarodne i regionalne organizacije, kao i stručnjake u oblasti reforme javne uprave.

Agendu konferencije možete pogledati ovdje.

Za praćenje konferencije, registrujte se ovdje.

 

WeBER 2.0 projekat – Osnaživanje civilnog društva Zapadnog Balkana za refomisanu javnu upravu – posvećen je jačanju participativne demokratije kroz veće angažovanje civilnog društva u razvoju politika i sprovođenju reformi javne uprave u zemljama Zapadnog Balkana. WeBER u Crnoj Gori vodi Institut alternativa, a na regionalnom nivou ga čine partneri iz Think for Europe (TEN) mreže, uz podršku briselskog Centra za evropsku politiku (European Policy Centre – EPC).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *