Radionica: Pandemija COVID-19 na Zapadnom Balkanu

Članovi i članice Think for Europe (TEN) mreže uzeli su učešće u zatvorenoj radionici na temu ”Pandemija COVID-19 na Zapadnom Balkanu: Uticaj na demokratiju, vladavinu prava i civilno društvo”, koju je organizovao njemački institut ”Aspen”.

Radionica je okupila ekspertsku zajednicu iz Evropske unije i regiona, zajedno sa zvaničnicima Evropske unije i njenih zemalja članica. Kao podlogu za diskusiju, šest predstavnika-ca TEN mreže predstavili su radnu verziju papira koji adresira moguće dugoročne efekte pandemije COVID-19 u zemljama regiona na demokratske principe i vladavinu prava.

Učesnici su takođe razgovarali o predstojećem periodu, naglašavajući važnost osnaživanja organizacija civilnog društva, medija i nacionalnih parlamenata u njihovim nadzornim funkcijama, kao i o važnosti nezanemarivanja žena i ranjivih grupa koje su najviše pogođene pandemijom.

Zaključci diskusije će poslužiti za predstojeću TEN analizu, koja će se baviti uticajem pandemije COVID-19 na funkcionisanje vladavine prava i demokratije u zemljama Zapadnog Balkana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *