Poziv za predstavnike medija za učešće na radionici “Otvoreni podaci za dobro upravljanje”

Institut alternativa u saradnji sa nevladinim organizacijama Natura, Bonum, Novi Horizont i Centrom za istraživačko novinarstvo – CIN, poziva predstavnike medija da se prijave za učešće na radionici “Otvoreni podaci za dobro upravljanje”.

Dvodnevna radionica predstavlja intenzivan i praktičan program obuke predstavnika nevladinih organizacija i predstavnika medija da koriste konkretne dostupne online alate kako bi unaprijedili izvještavanje o izazovima u oblasti reforme javne uprave. Online alati služiće za inovativniju vizualizaciju podataka koja će biti dostupnija građanima.

Radionica će se održati 15. i 16. decembra 2017. godine u hotelu Adria u Budvi.

Sve troškove radionice, uključujući i prevoz i smještaj, pokriva Institut alternativa.

Kako biste se prijavili, potrebno je da pošaljete:

1. CV
2. Motivaciono pismo
3. Ranije autorske članke (linkovi do online članka ili skenirani članak iz štampanog medija) na teme transparentnosti, odgovornosti, otvorenih podataka, upravljanja javnim finansijama, pružanja usluga, odnosno, u najširem smislu, teme dobrog upravljanja i reforme javne uprave.

Polaznici moraju imati osnovno poznavanje rada na računaru, uključujući osnove rada u programu Excel.

Motivaciono pismo treba da jasno odgovori na pitanja koje teme iz korpusa tema o dobrom upravljanju biste željeli da istražujete, kao i na koji način i koje podatke biste željeli da prikažete. Motivaciono pismo može da sadrži i kratak opis problema sa kojima ste se suočili prilikom prikazivanja informacija, bilo da se taj problem tiče obima informacija, nedostupnosti informacija, nemogućnosti da ih sažmete u vizuelno prijemčiv prikaz i slično.

Prijave možete slati Aleksandri Vavić na mejl adresu aleksandra@institut-alternativa.org do 7. decembra 2017. godine. Na isti e-mail se možete obratiti i ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja.

Prijave koje ne sadrže CV i motivaciono pismo neće biti razmatrane.

Radionica se organizuje u okviru projekta “Civilno društvo za dobru upravu: Da služi i zasluži!“, koji je podržan od strane Evropske unije u okviru Instrumenta za civilno društvo i Balkanskog fonda za demokratiju (BTD), projekat Njemačkog Maršalovog fonda SAD (GMF).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *