Poziv nevladinim organizacijama za pridruživanje mreži Naša uprava

Institut alternativa poziva zainteresovane nevladine organizacije da se pridruže mreži “Naša uprava”.

Mrežu “Naša uprava” trenutno čine Institut alternativa, Bonum, Natura, Novi horizont i Centar za istraživačko novinarstvo. Ciljevi mreže su nezavisni monitoring reforme javne uprave i osnaživanje crnogorskog civilnog društva za učešće u procesu reforme.

Poziv za pridruživanje mreži “Naša uprava” otvoren je za ograničen broj nevladinih organizacija koje se bave pitanjima odgovornosti, transparentnosti, efikasnosti javne uprave, pružanja usluga, odnosno, u najširem smislu, oblastima dobrog upravljanja i reforme javne uprave.

S obzirom na jedan od naših ciljeva, da ostvarimo dodatnu vrijednost u svom redovnom nadgledanju rada javne uprave i doprinosimo stvaranju jednakih šansi za sve, posebno ohrabrujemo nevladine organizacije koje se bave rodnom ravnopravnošću i zaštitom i unapređenjem prava osoba sa invaliditetom da se prijave za pridruživanje mreži.

Članice mreže će imati mogućnost da tokom 2017. i 2018. godine prisustvuju radionicama o monitoringu reforme javne uprave i Evropskim principima javne uprave, kao i da prisustvuju sastancima mreže na kojima će se razmatrati dalje zajedničke inicijative i aktivnosti.

Mreža “Naša uprava” nastala je u okviru projekta “Civilno društvo za dobru upravu: Da služi i zasluži” koji finansira Evropska unija, a sprovode ga Institut alternativa, Bonum, Natura, Novi horizont i Centar za istraživačko novinarstvo.

Ukoliko ste zainteresovani da se pridružite mreži koja želi da gradi upravu koja će biti uprava svih nas, pošaljite nam prijavu. Prijava bi trebalo da sadrži kratko pismo motivacije za pridruživanje Mreži i reference organizacije.

Prijavu pošaljite Aleksandri Vavić, na e-mail adresu aleksandra@institut-alternativa.org do 31. decembra 2016. godine. Na isti e-mail se možete obratiti i ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja.

Nakon isteka roka, osnivači mreže će donijeti odluke o pridruživanju novih članova mreži “Naša uprava” i obavijestiti organizacije putem e-maila.

Tim Instituta alternativa

Projekat “Civilno društvo za dobru upravu: Da služi i zasluži!” finansira Evropska unija u okviru programa podrške razvoju organizacija civilnog društva, a sprovode ga Institut alternativa, Bonum, Natura, Novi horizont i Centar za istraživačko novinarstvo. Cilj projekta je unapređenje praksi dobrog upravljanja u Crnoj Gori.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *