Policy Forum: Izborni zakon – Kako do kompromisa?

Zadovoljstvo nam je da Vas obavijestimo da Centar za monitoring i Institut alternativa organizuju panel diskusiju “Izborni zakon – Kako do kompromisa?“ sa posebnim osvrtom na pitanja odnosa državljanstva i biračkog prava, odnosno, autentične predstavljenosti manjina.

Panelisti ove diskusije će biti:

  • g-din Milutin Simović (DPS),
  • g-din Kemal Purišić (BS),
  • g-din Vasel Sinishtaj (AA),
  • g-din Aleksandar Damjanović (SNP) i
  • g-din Rifat Rastoder (SDP).

Planirano je da panelisti u ime svojih političkih partija saopšte stavove u vezi sa temom koja je aktuelna i značajna kako u kontekstu usaglašavanja izbornog zakonodavstva sa Ustavom Crne Gore, tako i u odnosu na preporuke Evropske komisije za dobijanje datuma otpočinjanja pregovora o članstvu Crne Gore u EU.

Diskusiji će prisustvovati predstavnici civilnog sektora, akademske i stručne javnosti, studenti kao i predstavnici medija. Panel će moderirati novinar Dragoljub Duško Vuković.

Ovo je drugi panel u nizu, kao nastavak programa POLICY FORUM koji pretpostavlja održavanje periodičnih panela na različite aktuelne teme.

Panel će biti održan u Pres centru (Ulica Josipa Broza 23A, Stari Aerodrom) u petak, 1. jula 2011. godine sa početkom u 18h. Pozivamo sve zainteresovane da svojim učešćem doprinesu diskusiji o ovom važnom pitanju.

Za sva pitanja i informacije, obratite nam se na: info@institut-alternativa.org, 020/268-686 ili 067/239-807

POLICY FORUM je zajednička inicijativa Centra za monitoring i Instituta alternativa, u okviru koje će se organizovati periodični paneli na aktuelne teme društvenog života Crne Gore.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *