Održana predavanja u okviru II modula Škole javnih politika

Predavanja u okviru drugog modula Škole javnih politika održana su 12. i 13. aprila 2014. godine u prostorijama PR Centra. Prof. dr Snežana Đorđević sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu govorila je na temu “Analiza javnih politika”.

(Agenda II modula Škole javnih politika)

Na samom početku je bilo riječi o pojmu, smislu, standardima i upotrebljivosti javnih politika, kao i oruđima za njihovu analizu. U okviru razmatranja ciklusa javnih politika, posebna pažnja posvećena je procedurama uključivanja građana u proces odlučivanja.

Drugog radnog dana polaznici/e Škole imali/e su priliku upoznati se sa najčešćim kvantitativnim i kvalitativnim metodama prikupljanja i analize podataka, kao i pripremom istraživanja, definisanjem istraživačkih pitanja i dizajniranjem samog istraživačkog postupka.

Kako je akcenat stavljen na interaktivnost predavanja, u okviru dvodnevnog seminara organizovane su četiri grupne vježbe, pa su polaznici/e imali/e priliku primijeniti teorijske koncepte o kojima je bilo riječi.

Projekat Škola javnih politka je podržala Komisija za raspodijelu dijela prihoda od igara na sreću a sprovodi ga Institut alternativa u saradnji sa Centrom za monitoring i istraživanje (CeMI).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *