Održan sastanak sa Filipom Rikerom, zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD

Danas su se u Podgorici sa Filipom Rikerom, zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD sastali Predsjednik UO Institut alternativa, Stevo Muk, izvršna direktorka Centra za građansko obrazovanje, Daliborka Uljarevic i izvršna direktorka Centra za razvoj nevladinih organizacija, Ana Novaković.

Na sastanku je, između ostalog, bilo riječi o političkoj i socio-ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, ulozi civilnog društva u ostvarivanju društvenih reformi, kao i o saradnji Vlade i civilnog sektora, evropskoj i evro-atlantskoj integraciji Crne Gore. Gospodin Riker je iskazao interesovanje za saradnju civilnog društva sa Vladom, kao i za pitanja od značaja za dalji demokratski razvoj Crne Gore.

Predstavnici nevladinog sektora ukazali su na značaj ekonomskih i socijalnih problema u državi, kao i na nedostatak efikasnog sprovođenja zakona i propisa kojima se obezbjeđuje vladavina prava. Sagovornici su se saglasili da je uloga civilnog društva u Crnoj Gori i dalje od izuzetnog značaja. Gospodin Riker je, isticanjem podrške daljem napretku Crne Gore na putu evropskih i evroatlantskih integracija, naglasio spremnost SAD da i dalje pruža podršku aktivnostima nevladinih organizacija u državi.

Sastanku su prisustvovali i ambasadorka SAD u Crnoj Gori, gospođa Sue K. Brown i šef političko-ekomske sekcije u ambasadi, gospodin John Konney.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *