O korupciji u javnim nabavkama sa tužiocima

Institut alternativa (IA) održao je niz zatvorenih sastanaka sa predstavnicima tužilaštava, na kojima smo razgovarali o problemima i postupanjima tužilaštava u predmetima koji se tiču korupcije u javnim nabavkama.

Tokom prethodnih mjeseci, sastali smo se sa predstavnicima Specijalnog državnog tužilaštva, i osnovnih državnih tužilaštava u Podgorici i Herceg Novom, koji su u svom radu imali predmete u vezi sa javnim nabavkama.

Na zatvorenim sastancima smo razgovarali o dosadašnjim rezultatima tužilaštava kada su u pitanju krivična djela povezana sa javnim nabavkama, trenutnim kapacitetima za sprovođenje istraga i obuka u ovom dijelu, procesu sprovođenja istraga i saradnji sa policijom i drugim državnim organima.

Kao rezultat, IA će pripremiti pregled dosadašnjih rezultata tužilaštava u borbi protiv korupcije u javnim nabavkama.

Sastanci su organizovani u okviru projekta „Javne nabavke pod lupom – Čuvari da čuvaju!“, koji sprovodimo uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji i Crnoj Gori, kroz MATRA program podrške. Projekat ima za cilj da osnaži i motiviše čuvare budžeta da se bore protiv korupcije i neprikladnih uticaja u javnim nabavkama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *