O izazovima u radu sa aspekta učinkovitije borbe protiv korupcije

Presjek izazova u radu inspekcijskih organa, ali i saradnje sa sudstvom, tužilaštvom, nezavisnim institucijama sa ulogom borbe protiv korupcije i civilnim društvom sa aspekta učinkovitije borbe protiv korupcije bila je tema prvog od četiri sastanka koja su planirana u okviru projekta Inspekcije bez protekcije: Saveznici u borbi protiv korupcije.

Institut alternativa je 8. decembra organizovao sastanak kojem su pored predstavnika Uprave za inspekcijske poslove, prisustvovali predstavnici inspekcija u okviru ministarstava, predstavnici krivičnog pravosuđa, nevladinih organizacija i predstavnici nezavisnih institucija sa ulogom u borbi protiv korupcije.

Tokom sastanka smo razgovarali o izazovima u radu Uprave za inspekcijske poslove i inspekcija u okviru ministarstava (Upravnom inspekcijom, Budžetskom inspekcijom, Direkcijom za inspekcijski nadzor nad državnom imovinom, Urbanističko-građevinskom inspekcijom), kao i njihovoj saradnji sa organima krivičnog pravosuđa i nezavisnim institucijama sa ulogom u borbi protiv korupcije kao što su Agencija za sprječavanje korupcije i Državna revizorska institucija.

Cilj sastanka je bio podsticanje bolje komunikacije i saradnje između inspekcijskih organa sa drugim institucijama zaduženim za sprečavanje i suzbijanje korupcije.

Sastanak je organizovan u okviru projekta “Inspekcije bez protekcije: Saveznici u borbi protiv korupcije”, koji je podržala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Biro Stejt dipartmenta za borbu protiv međunarodne trgovine drogom i sprovođenje zakona (INL).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *