Najava: “Profesionalizacija rukovodnog kadra: Između države i politike”

O statusu starješina organa i visokom rukovodnom kadru u crnogorskoj državnoj upravi, govorićemo u ponedjeljak, 15. decembra, na okruglom stolu pod nazivom “Profesionalizacija rukovodnog kadra: Između države i politike”, uz podršku Fondacije Fridrih Ebert (FES).

Evropska komisija je u poslednjem izvještaju o napretku Crne Gore ukazala na važnost nadgledanja reforme javne uprave, naročito kada su u pitanju postavljenja i razrješenja viših rukovodilaca. Cilj događaja je upravo da usmjeri pažnju na potrebu stručnog usavršavanja i sprečavanja političkog uticaja nad rukovodiocima u državnoj upravi. Osvrnućemo se i na najčešće stručne kvalifikacije koje se traže od starješina organa i visokog rukovodnog kadra i na praksu ocjenjivanja njihovog rada.

Uvodničari na okruglom stolu biće Stevo Muk, predsjednik Upravnog odbora Instituta alternativa, i Dragana Ranitović, v.d. generalnog direktora Direktorata za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Na panelu “Preduslovi profesionalizacije rukovodnog kadra u Crnoj Gori” govoriće Svetlana Vuković, direktorka Uprave za kadrove, dr Dragan Đurić, stručni savjetnik pri Programu Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Danijela Nedeljković-Vukčević, načelnica Direkcije za državnu upravu u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Milena Milošević, istraživačica u Institutu alternativa.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Mileni Milošević na broj telefona: 020/268-686 ili na e-mail: milena@institut-alternativa.org.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *