Najava panel diskusije: “Reforma javne uprave – Koliko daleko je 2020?”

Institut alternativa Vas poziva da ispratite panel diskusiju «Reforma javne uprave: Koliko daleko je 2020?».

Događaj organizujemo u okviru projekta «Civilno društvo za dobru upravu: Da služi i zasluži», koji, uz podršku Evropske unije, sprovodimo sa nevladinim organizacijama Bonum, Novi horizont, Natura i Centar za istraživačko novinarstvo.

Panel diskusija će se održati u srijedu, 28. juna 2017. godine, u hotelu CentreVille (konferencijska sala 2) u Podgorici, sa početkom u 11h.

Na događaju će biti predstavljeni nalazi monitoringa reforme javne uprave, koji je Institut alternativa sproveo uz podršku partnera na projektu.

Govorićemo i o tome koje su ključne strateške mjere u ovoj oblasti, na koje prepreke je naišla njihova primjena, koliko su opravdane percepcije građana da zapošljavanje u javnoj upravi nije zasnovano na zaslugama, kao i o drugim pitanjima od važnosti za reformu javne uprave.

Imaćete priliku da se upoznate i sa rezultatima «tajnih posjeta» institucijama na teritoriji osam opština. Ovo istraživanje je po prvi put sprovedeno u Crnoj Gori.

Na panelu će govoriti:

  • Milena Milošević, Institut alternativa, istraživačica javnih politika
  • Vladimir Raičević, IPSOS Crna Gora, izvršni direktor
  • Danijela Nedeljković-Vukčević, Ministarstvo javne uprave, generalna direktorka Direktorata za državnu upravu
  • Ana Komatina, Centar za istraživačko novinarstvo, novinarka

Moderatorka diskusije će biti Aleksandra Vavić, istraživačica javnih politika u Institutu alternativa.

Agendu događaja možete naći ovdje.

“Civilno društvo za dobru upravu: Da služi i zasluži!” je projekat koji finansira Evropska unija u okviru programa podrške EU čiji je konkretan cilj pružanje podrške razvoju lokalnih organizacija civilnog društva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *