Najava: Okrugli sto “Reforma državne uprave u Crnoj Gori – dokle smo stigli?”

Okrugli sto, pod nazivom “Reforma državne uprave u Crnoj Gori – dokle smo stigli?”, u organizaciji Institut alternativa (IA), održaće se u u srijedu 27. novembra 2013. godine u Podgorici, PR centar, Bulevar Josipa Broza 23A, sa početkom u 11h.

Ovaj događaj je dio napora Instituta alternativa, da u okviru svog istraživačkog programa o reformi javne uprave, doprinese unapređenju efikasnosti, efektivnosti i odgovornosti organa državne administracije, lokalnih vlasti i javnih službi. Okrugli sto će se održati uz podršku Fondacije Friedrich Ebert.

Cilj okruglog stola je, dakle, da pruži kritički osvrt na dosadašnje aktivnosti u okviru reforme crnogorske državne uprave, naročito u odnosu na implementaciju Strategije za reformu javne uprave za period 2011-2016. godine, ali i u odnosu na nadgledanje cjelokupnog procesa.

U skladu sa tim, diskusija će biti organizovana u dva panela.

Prvi panel će pružiti pregled do sada učinjenog na reformi državne uprave i predstaviti planirane mjere u cilju unapređenja stanja u ovoj oblasti.

Drugi panel će se fokusirati na mehanizme koordinacije, monitoringa i izvještavanja o reformi državne uprave.

Za sve dodatne informacije i potvrdu učešća, možete se obratiti koordinatorki događaja Mileni Milošević, na e-mail: milena@institut-alternativa.org ili telefon 067/237-660

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *