Najava konferencije: „Jačanje nadzora javnih finansija — Kako do bolje saradnje državnih i unutrašnjih revizora?“

Uz podršku ambasade Kraljevine Norveške, naredne nedjelje (19. maj) organizujemo konferenciju pod nazivom „Jačanje nadzora javnih finansija — Kako do bolje saradnje državnih i unutrašnjih revizora?“.

Ovaj prvi skup državnih i unutrašnjih revizora, organizujemo u saradnji sa Državnom revizorskom institucijom (DRI) i Ministarstvom finansija.

Naša namjera je da kroz ovaj skup ukažemo na potrebu jačanja saradnje između DRI i sistema unutrašnje revizije. Na jednom mjestu ćemo okupiti predstavnike eksterne i unutrašnje revizije sa ciljem da porazgovaramo o dosadašnjoj saradnji, ukažemo na moguće probleme i prepreke, kao i dogovorimo pravce buduće saradnje.

U toku uvodnog dijela konferencije, izlaganja će imati:

  • Stevo Muk, predsjednik Upravnog odbora Instituta alternativa, otvaranje skupa
  • dr Branislav Radulović, član Senata Državne revizorske institucije — „Odnos državne i unutrašnje revizije u javnom sektoru Crne Gore“
  • mr Ana Krsmanović, generalna direktorica Direktorata za centralnu harmonizaciju u Ministarstvu finansija — „Dosadašnji napredak u uspostavljanju sistema unutrašnje revizije“
  • Marko Sošić, istraživač javnih politika u Institutu alternativa — „Primjeri iz uporedne prakse saradnje DRI i unutrašnje revizije na kojima možemo učiti“
  • Na konferenciju su pozvani svi rukovodioci jedinica/službi za unutrašnju reviziju u Crnoj Gori, kao i predstavnici Ministarstva finansija (Direktorata za centralnu harmonizaciju). Takođe, konferenciji će prisustvovati članovi Senata DRI, načelnici sektora i rukovodioci odjeljenja DRI.

Konferencija će se održati u hotelu Ramada, sala Lesendro, u Podgorici, sa početkom u 11h. Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete događaju, možete kontaktirati koordinatora projekta, Marka Sošića, na e-mail marko@institut-alternativa.org ili telefon 067 239 807.

Institut alternativa, uz podršku ambasade Kraljevine Norveške sprovodi projekat “Zajedno ka odgovornosti – jačanje uticaja državne revizije u Crnoj Gori”. Cilj projekta je povećati stepen ispunjenja preporuka DRI, a komponente projekta su i jačanje veze DRI sa Skupštinom Crne Gore, organizacijama civilnog društva i internim revizorima u javnom sektoru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *