Međunarodna konferencija o javnim politikama u Milanu

Predstavnici TEN mreže, koju čine Institut alternativa (IA), Centar za evropske politike (CEP) i Institut za evropske politike (EPI), predstavili su na Međunarodnoj konferenciji o javnim politikama (ICPP 2015) u Milanu zajednički rad o uspješnim komparativnim iskustvima u povezivanju revizije učinka i evaluacije javnih politika. Moderatorka panela bila je profesorka Marlen Brans sa Katoličkog univerziteta u Luvenu. Predstavljanje rezultata istraživanja dio je projekta Revizija učinka i evaluacija javnih politika: na istom ili paralelnom kolosjeku? koji je podržan je od strane Švajcarske agencije za saradnju i razvoj (SDC) u okviru Regionalnog programa za promociju istraživanja na Zapadnom Balkanu (RRPP).

Rad obuhvata pregled stanja u oblastima revizije učinka i evaluacije javnih politika za Crnu Goru, Srbiju i Makedoniju, kao i prikaz iskustava tri zemlje Evropske unije (Velika Britanija, Holandija i Estonija) u povezivanju ova dva procesa.

Međunarodna konferencija o javnim politikama je održana na Katoličkom univerzitetu Sacro Cuore od 1. do 4. jula i okupila je brojne akademike, istraživače i donosioce odluka iz svih krajeva svijeta. TEN mrežu su predstavljali: Jovana Marović (IA), Simonida Kačarska (EPI) i Miloš Đinđić (CEP).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *