Kako do boljih komunalnih usluga u Podgorici i Beranama?

Terensko istraživanje o pružanju usluga vodosnadbijevanja, odlaganja otpada i parkinga u Beranama i Podgorici sprovedeno je u cilju pružanja doprinosa regionalnoj studiji o zaštiti prava potrošača u odnosu na pružaoce komunalnih usluga.

Kako do boljih komunalnih usluga u Podgorici i Beranama?

Institut alternativa je u periodu između 5. i 9. oktobra organizovao sastanke sa predstavnicima Glavnog Grada Podgorica i Opštine Berane, zaduženim za pružanje kvaliteta komunalnih usluga u oblasti vodosnadbijevanja, odlaganja otpada i parkinga.

Sastanci su organizovani u okviru projekta ”Jačanje potrošačkih organizacija za bolje lokalne usluge u Jugoistočnoj Evropi”, koji Institut alternativa sprovodi sa partnerima iz Srbije i Makedonije, koji čine TEN (Think for Europe) mrežu, ali i u saradnji sa potrošačkim organizacijama iz regiona.

Pored predstavnica IA, sa predstavnicima lokalne uprave i čelnim ljudima komunalnih preduzeća, sastancima je prisustvovao i Zvezdan Čađenović, nacionalni ekspert na ovom projektu, kao i predstavnik Centra za zaštitu potrošača – CEZAP.

Predstavnici lokalne uprave i komunalnih preduzeća ukazali su na postojeći zakonodavni okvir u oblasti komunalnih usluga, kao i na izazove u primjeni ovog okvira s aspekta zaštite potrošačkih prava.

Od velikog značaja bile su i dvije fokus grupe sa potrošačima, koje su, uz pomoć CEZAP-a, organizovane takođe u Podgorici i Beranama u istom periodu.

Projekat ”Jačanje potrošačkih organizacija za bolje lokalne usluge u Jugoistočnoj Evropi”, osim istraživačke komponente, predviđa osnivanje CONWeb mreže koja će okupiti nacionalne potrošačke organizacije Zapadnog Balkana, u cilju jačanja njihovih kapaciteta i međusobne saradnje u oblasti zaštite potrošača.

Pokrovitelj projekta je Njemačka agencija za međunarodnu tehničku saradnju (GIZ).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *