Javni poziv predstavnicima NVO, medija, sindikata i neformalnih grupa za trening o javnim okupljanjima

JAVNI POZIV ZA NVO, PREDSTAVNIKE MEDIJA I NEFORMALNIH GRUPA

TRENING O JAVNIM OKUPLJANJIMA
– Evropski standardi i stvarni život

Institut alternativa (IA) zajedno sa Akcijom za ljudska prava (HRA) sprovodi projekat ‘’Okupljanja za ljudska prava: Sloboda javne riječi u javnom prostoru”, uz podršku Evropske unije u Crnoj Gori, a koji nastoji da mijenja zabrinjavajući trend sužavanja prostora za aktivizam i okupljanja u javnom prostoru.

S tim u vezi, organizujemo dvodnevni online trening za one koji su zainteresovani da uče o najboljim standardima i praksama za organizovanje, nadzor i podizanje svijesti u oblasti javnog okupljanja.

Obuka je prvenstveno namijenjena predstavnicima organizacija civilnog društva aktivnih u oblasti ljudskih prava, novinarima koji izvještavaju o javnim okupljanjima, predstavnicima sindikata i neformalnih grupa koje često organizuju javna okupljanja, pa ih zato naročito ohrabrujemo za prijavljivanje za obuku koja im može biti korisna u daljem radu i društvenom djelovanju. Tokom treninga polaznici će biti u prilici da čuju iskustva međunarodnih eksperata iz ove oblasti.

Usljed prijetnje od širenja virusa Covid-19, obuku organizujemo online, putem aplikacije Zoom, 30. i 31. jula 2020. godine.

Budite slobodni da proslijedite ovaj javni poziv svima kojima bi mogao biti od koristi.

Zainteresovani kandidati i kandidatkinje mogu svoju prijavu poslati na: info@institut-alternativa.org, uz naznaku ”Prijava za trening o javnim okupljanjima” najkasnije do 20. jula 2020. godine u 17h.

Na isti email je moguće poslati eventualna dodatna pitanja, a o ishodu prijava ćemo sve prijavljene obavijestiti do 25. jula. Agenda i ostali detalji u vezi sa obukom će biti dostavljeni izabranim polaznicima treninga. Broj učesnika je ograničen.

Prijava treba da se sastoji od kratkog motivacionog pisma u kojem je potrebno navesti razloge prijavljivanja, a uz pismo je potrebno dostaviti i radnu biografiju (CV).

Dio obuke će biti na engleskom jeziku ali je obezbijeđen simultani prevod.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da se obratite na 020 268 686 ili info@institut-alternativa.org.

Nadamo se da će Vam ova obuka biti interesantna i očekujemo Vašu prijavu!

IA i HRA zajedno sprovode projekat „Okupljanja za ljudska prava: sloboda javne riječi u javnom prostoru“ uz podršku Evropske unije, kroz Instrument za demokratiju i ljudska prava, Program za Crnu Goru 2018. Sadržaj ovog poziva predstavlja isključivu odgovornost HRA i IA i ni na koji način ne odražava stavove Evropske unije.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *