I generacija Škole – 2012

Podstaknut činjenicom da formalni sistem obrazovanja u Crnoj Gori ne pruža dovoljno znanja i vještina u oblasti izučavanja javnih politika, Institut alternativa je u februaru 2012. godine započeo sprovođenje programa Škole javnih politika, u saradnji sa Centrom za monitoring (CEMI), a uz podršku Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću. Cilj naše Škole je da doprinese kvalitetnom razvoju javnih politika u Crnoj Gori kroz osnaživanje kapaciteta zainteresovanih aktera za razvoj javnih politika, podizanje stepena razumijevanja razvoja javnih politika medju ključnim akterima, kao i osnaživanje komunikacije i saradnje među učesnicima iz različitih sektora, institucija i organizacija.

Prva generacija od 30 polaznika Škole javnih politika imala je priliku da pohađa pet modula u ukupnom fondu od dvadeset tri časa. Prva četiri modula obuhvatila su seriju predavanja sa praktičnim radom (radionicima), dok je peti modul podrazumijevao trening za pisanje efektivnih praktičnih javnih politika.

Profesori sa Univerziteta u Zagrebu, Beogradu i Podgorici i drugi eminentni stručnjaci i neposredni akteri javnih politika prezentovali su polaznicima tokom višemjesečne obuke sve ključne aspekte procesa kreiranja, sprovođenja i monitoringa javnih politika.

Program Škole je završen svečanom dodjelom diploma koje je polaznicima uručio predsjednik Upravnog odbora Instituta Stevo Muk, 11. jula 2012. godine.

Fotografije sa prve Škole javnih politika možete pogledati ovdje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *