Dina Bajramspahić u emisiji “Načisto” na TV Vijesti

U mora drskih, samovoljnih i ignorantskih odluka, Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama (SPI) koji je pripremilo Ministarstvo javne uprave (MJU) se posebno istakao, što je bilo prilično teško u crnogorskoj svakodnevnici.

Čitajući u nevjerici iz člana u član, i mi koji se dugo bavimo ovim poslom nismo mogli da vjerujemo da su se usudili na toliki despotizam. Gotovo svi novi članovi zakona su omogućavanje javnoj upravi da ne omogući pristup informacijama. To je izobilje osnova za odbijanje, izbilje osnova da tumače ima li podnosilac prava da traži to što traži, koji su mu motivi I ciljevi i da li je korisno to što traži ili nije. Od 30 članova nacrta zakona, izrašavamo najoštrije protivljenje protiv čak 26 predloženih rješenja.

U čemu je sve problem pogledajte u emisiji “Načisto” koja se emitovala na TV Vijesti.

Gosti u studiju bili su: naša Dina Bajramspahić, Danijela Nedeljković Vukčević (Ministarstvo javne uprave), Nikola Marković (dnevni list “Dan”) i Biljana Božić (Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *