Sastanak predstavnika NVO sa VDT

Danas je održan sastanak između Vrhovnog državnog tužilaštva i predstavnika nevladinih organizacija, u kojem je učešće uzela i predstavnica Instituta alternativa, Dragana Jaćimović.

Sastanak je organizovan u cilju uspostavljanja bolje, kvalitetnije i partnerske saradnje Državnog tužilaštva sa civilnim društvom.

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković upoznao je predstavnike NVO sektora sa aktivnostima koje su u Državnom tužilaštvu realizovane u prethodnih osam mjeseci, kao i sa planovima za naredni period.

Predstavnica Instituta alternativa je tokom sastanka pokrenula pitanja o postupcima utvrđivanja odgovornosti tužilaca, funkcionalnosti sistema automatske razmjene podataka (interoperabilnosti), dinamici rada radne grupe u cilju regulisanja obezbjeđivanja pravosudnih institucija, kao i načinu na koji će se mijenjati sistem obuka za tužioce, pogotovo za nova krivičnih djela.

Sagovornici su izrazili spremnost za međusobnu kontinuiranu i efikasnu komunikaciju i zajedničko djelovanje koje će doprinijeti unapređenju vladavine prava u Crnoj Gori.

Sastanku sa predstavnicima nevladinih organizacija prisustvovala je i zamjenica vrhovnog državnog tužioca Jelena Đaletić, rukovodioci Specijalnog, Višeg i Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, Vladimir Novović, Lepa Medenica, Duško Milanović i sekretar Sekretarijata Tužilačkog savjeta  Hermin Šabotić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *