Postanite dio našeg tima

PrintFriendly and PDF

Institut alternativa je uvijek u potrazi za novim, kreativnim saradnicima koji mogu doprinijeti kvalitetu našeg rada.

Želimo da razvijamo naše unutrašnje kapacitete, spoljni tim saradnika i uravnoteženi pristup angažovanju mlađih perspektivnih i starijih, iskusnih stručnjaka.

Saradnik IA mozete postati ukoliko želite da doprinesete radu organizacije, analizi problema u oblastima kojima se bavimo, utvrđivanju mogućih rješenja.

Pored namjenskih oglašavanja slobodnih radnih mjesta u određenim periodima, IA je uvjek otvoren za razmatranje novih prijava.

Možete se prijaviti u bilo koje vrijeme. Da bi vaša prijava bila uzeta u obzir, potrebno je da odgovorite na pitanja iz elektronskog obrasca, uz slanje vaše detaljne biografije i nekog od vaših radova (studentskih, istraživačkih, akademskih ili dr.).

Otvoreni smo za nove stručne saradnike

Naročito smo zainteresovani za saradnike koji imaju titulu doktora nauka, magistra nauka ili imaju višegodišnje teorijsko i-ili praktično iskustvo u radu na temama i pitanjima kojima se IA bavi.

Naročito smo zainteresovani za saradnju sa onima koji su završili studije na nekom od uglednih inostranih univerziteta i imaju odlično znanje engleskog jezika

Posebno smo zainteresovani za saradnju sa onima koji poznaju metodologiju istraživanja u društvenim naukama.

Zainteresovani smo za saradnju sa ljudima koji zive u Crnoj Gori, ali i sa stručnjacima iz regiona i Evropske unije. Posebno smo otvoreni za saradnju sa državljanima Crne Gore koji studiraju ili rade van Crne Gore.

Otvoreni smo za rad sa mlađim saradnicima

IA polaže veliku pažnju na obuku i razvoj kapaciteta mlađih saradnika, onih koji tek započinju karijeru ili imaju samo akademsko iskustvo u našim oblastima istraživanja. Postdiplomci koji ispoljavaju želju za društvenim aktivizmom ali i talenat za praktičnu, istraživačku djelatnosti, pozvani su da se prijave za radno mjesto mlađeg istraživača / saradnika u istraživanju. U dinamičnom i konkurentnom okruženju, uz obuku od strane starijih kolega i pažnju cjelokupnog tima kroz zajedničko učenje svih, mladi saradnici će biti u prilici da steknu vrijedna znanja u oblasti analize javnih politika.

Otvoreni smo za volontere

Volonter mozete postati ukoliko ste na završili osnovne studije ili studirate na specijalističkim ili postdiplomskim studijama i imate želju da provedete određeno dogovoreno vrijeme u IA, imate afinitet prema pisanju, istraživanju i analizi. Dobrodošli su studenti društvenih nauka, ali smo otvoreni i za studente drugih fakulteta.

Otvoreni smo za nova znanja

Možete nam predložiti nove teme i pitanja koja smatrate važnim za naš dalji rad.
Možete nam predložiti nove metode i pristupe u radu.
Otvoreni smo za nove ljude, ideje, pristupe, metode.

Postupak izbora

Prijave se sakupljaju i procjenjuju na mjesečnom nivou, a oni koji uđu u uži izbor biće kontaktirani pozivom na intervju do kraja prve nedjelje narednog mjeseca. U istom roku ćemo vas obavijestiti i ako vaša prijava nije prihvaćena.

Uobičajeno je da izabrani kandidati prođu intervju. O konačnom izboru odluku donosi Upravni odbor IA.

Prijavni formular


Facebook Twitter Email