Konkurs za Školu javnih politika – V generacija

PrintFriendly and PDF

INSTITUT ALTERNATIVA

raspisuje

KONKURS ZA POLAZNIKE V GENERACIJE

ŠKOLE JAVNIH POLITIKA

Cilj Škole je da polaznicima pruži teorijska i praktična znanja o javnim politikama, njihovom kreiranju i unapređivanju. Tokom tromjesečne obuke polaznici Škole imaće priliku da se upoznaju sa ključnim aspektima procesa kreiranja, analize, sprovođenja i monitoringa javnih politika. Govoriće se i o antikorupcijskim politikama, budžetiranju javnih politika, procesu kreiranja javnih politika u crnogorskoj državnoj upravi, ulozi think tank organizacija u kreiranju javnih politika, kao i ulozi državnih i nedržavnih aktera u kreiranju politika na nivou EU.

Škola se realizuje kroz pet modula koji se sastoje od serije predavanja sa praktičnim radom. Predavači su stručnjaci za javne politike iz zemlje i regiona – profesori sa univerziteta u Zagrebu, Beogradu i Podgorici, predstavnici državnih institucija i nezavisnih istraživačkih centara. Škola je namijenjena zaposlenima u državnoj upravi, lokalnim samoupravama, Stručnoj službi Skupštine, nevladinim organizacijma, sindikatima, medijima, političkim partijama, kao i studentima postdiplomskih studija društvenih nauka.

Kako biste se uspješno prijavili za naš program “Škola javnih politika – V generacija”, potrebno je poslati:

• detaljnu biografiju (CV)
• kratko propratno pismo

na e-mail Instituta alternativa info@institut-alternativa.org najkasnije do četvrtka 6. oktobra 2016. godine.

Predavanja će biti održana u Podgorici i Budvi. Za izabrane polaznike, program Škole je besplatan. Polaznici Škole biće ugovorom obavezani da pohađaju ne manje od 80% programa, a po uspješnom završetku programa biće organizovana dodjela diploma.

Projekat “Škola javnih politika – V generacija” sprovodimo uz podršku Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću i Think Tank Fonda Fondacije za otvoreno društvo.

Okvirni plan rada dostupan je ovdje.

Za više detalja, molimo Vas da pročitate paket informacija koji je dostupan ovdje.

Facebook Twitter Email