Konferencija za medije: Predstavljanje rezultata istraživanja javnog mnjenja “Stavovi građana o korupciji”

PrintFriendly and PDF

U srijedu, 20. decembra u prostorijama PR Centra, sa početkom u 12h, predstavićemo rezultate istraživanja javnog mnjenja “Stavovi građana o korupciji”.

Građane smo, između ostalog, pitali:

  • Da li se Agencija za sprječavanje korupcije i Specijalno državno tužilaštvo prema svim funkcionerima i službenicima odnose na jednak način, bez obzira na stranačku pripadnost;
  • Da li bi državnom službeniku/ci dali novac kako bi im riješio problem, ukoliko bi on/ona to tražio/la;
  • Koliko su često u proteklih godinu dana državnom službeniku/ci morali da daju poklon, novac ili učine uslugu i koliko su često to učinili;
  • Koliko je korupcija zastupljena u institucijama – medijima, političkim partijama, nevladinim i međunarodnim organizacijama itd, ali i u određenim oblastima – zdravstvu, urbanizmu, privatizaciji, javnim nabavkama, obrazovanju itd. ?

Odgovore građana na ova i druga pitanja predstavićemo u srijedu, pa Vas pozivamo da ispratite ovaj događaj.

Na predstavljanju će govoriti:

  • Stevo Muk, predsjednik Upravnog odbora, Institut alternativa
  • Ana Đurnić, istraživačica javnih politika, Institut alternativa.

Za sva dodatna pitanja i informacije, budite slobodni da se obratite Ani Đurnić, istraživačici javnih politika, na e-mail adresu ana@institut-alternativa.org ili na broj telefona 020/268-686.

Istraživanje javnog mnjenja je za potrebe Instituta alternativa uradila Agencija Ipsos, u okviru projekta “Ka efikasnijoj borbi protiv korupcije”, koji sprovodimo uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Holandije.

Facebook Twitter Email